کتاب «. لحظه ای درنگ»، مشتمل بر پنج فصل به شرح زیر است

1⃣فصل اوّل: کلیّات و اصول تفکّر و تعقّل

این فصل به ما کمک می کند تا دریابیم هدف از هر کاری که انجام می دهیم چیست؛ بین بد، بدتر و بدترین، کدام را برگزینیم و با بیان در مجموع 17 اصل اساسی، قدرت تحلیل مسائل پیرامون ما را افزایش می دهد.

نویسنده برای درک بهتر مخاطب، اصول اساسی تفکّر را، با نثری ساده و روان بیان می کند و در یک و یا نیمی از صفحه، نکته طرح شده را به پایان رسانیده و  اغلب نتیجه ای کاربردی و اصولی در ذهن خواننده ایجاد می کند.

برای نمونه ذیل اصل اوّل با عنوان «ابتدا هدف از هر کاری را مشخص کنیم» آمده است:

امیر المۆمنین «علیه السلام» از قول پیامبر بزرگوار «صلی الله علیه و آله» فرمودند: «اذَا هَمَمتَ بِأمرٍ فَتَدَبّر عَاقِبَتَه .» چون قصد انجام کاری را داشتی؛ در عاقبتش اندیشه کن؛ اگر خیر و رشد بود دنبال کن و اگر انحراف بود؛ رهایش کن.

قرار است به پارک برویم. اوّل ازخود بپرسیم: برای چه به پارک برویم؟

برای این که خوش بگذرد، تفریح کنیم، به آرامش برسیم.

اگر هدف را تعیین نکنیم برای این که کجا بنشینیم، چه بخوریم، تا کی بمانیم . باهم بحث و دعوا می کنیم و بعد از چند ساعت، خسته و ناراحت بر می گردیم.

کتاب « . لحظه ای درنگ»، با نثری روان و سرشار از نکات اصولی به همراه مثال های ملموس و جذاب، سعی در پرورش مهارت های تفکّرمان دارد. «مریم ادیب» در نگارش این کتاب، برای رساندن اطلاعات به مخاطب، از رفتن به حاشیه می پرهیزد و تلاش می کند تا از همان ابتدا هر آنچه را که آدمی به منظور داشتن زندگی زیبا در پس تفکّر صحیح نیازمند است؛ با ساده ترین و پر محتواترین عبارات بیان کند
و سپس بعد از بیان چند نمونه مثال دیگر به این نتیجه می رسد که: 

هر که در عاقبت کار نِگریست، در عاقبت کار نَگریست.


2⃣فصل دوّم: مهارت های ارتباط مۆثر

پس از بیان اصول اساسی تفکّر در فصل گذشته، حال نوبت به ارائه 21 راهکار برای رسیدن به مهارت ارتباط مۆثر با خود و دیگران می رسیم. این فصل، راهکار صحیح توجه به شرایط دیگران و خوب گوش کردن را در ما می پروارند و به ما می شناساند که خوب حرف زدن و بد حرف زدن چه تفاوت هایی دارد و در نهایت توانایی برقراری ارتباط صحیح با خود و دیگران را در خواننده ایجاد می کند.


3⃣فصل سوّم: مهارت های برخورد با مشکلات

اگر می خواهیم بدانیم که چرا بسیاری از چیزهایی که می خواهیم نمی شود؛ مشکلات قابل حل چه هستند، چگونه تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم، این فصل بسیار راهگشا است. این فصل با ارائه 9 راهکار، مهارت ما در برخورد با مشکلات را افزایش می دهد.


4⃣فصل چهارم: مهارت های فکری پایه

اگر ما شیوه صحیح فکر کردن را بیاموزیم به راحتی می توانیم بر رویدادهای پیرامون خود تمرکز کرده و راه حل بسیاری از مشکلات خود را دریابیم. این فصل به زیبایی با ذکر 20 نکته کاربردی، روش تفکّر خلّاق را در ما می پروراند.


5⃣فصل پنجم: فکرهای خوب از خداست

در فصل پایانی نویسنده در تلاش است تا ارتباطی بین مخاطب و خالق خود برقرار سازد و راز و رمز رسیدن فکرهای خوب به ذهن را به او بنمایاند.

اگر ما شیوه صحیح فکر کردن را بیاموزیم به راحتی می توانیم بر رویدادهای پیرامون خود تمرکز کرده و راه حل بسیاری از مشکلات خود را دریابیم. این فصل به زیبایی با ذکر 20 نکته کاربردی، روش تفکّر خلّاق را در ما می پروراند.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مهارت ,تفکّر ,صحیح ,بیان ,مشکلات ,بسیاری ,تمرکز کرده ,نکته کاربردی، ,تفکّر خلّاق ,رویدادهای پیرامون ,شیوه صحیح ,اصول اساسی تفکّر
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تک دی ال Teddy نمونه سوالات متداول سخنرانی حرفه ای بِ مثل بهار آموزش سئو Ted